Qui era Josep H. Pilates?

tumblr_mcb66bQxyl1rbzgrro1_1280El creador del mètode Pilates va néixer prop de Dusseldorf l’any 1880. De petit era un apassionat de la civilització grega, que va estudiar a fons i que li va servir d’inspiració per a la seva futura metodologia. Més endavant va estudiar disciplines físiques orientals, ja que Alemanya, a principis del segle XX, era a l’avantguarda en aquestes qüestions. Amb l’afany de superació que tenia va arribar a convertir-se en boxejador i acròbata de circ.

Es va enrolar en una companyia de circ que va fer una gira per Londres quan va esclatar la primera guerra mundial. Tots els seus components van ser confinats per prevenció i ell es va dedicar a entrenar-los amb els exercicis que havia ideat. Per millorar la condició física dels soldats que estaven lesionats se li va acudir instal·lar molles als seus llits perquè es poguessin exercitar. En aquell moment es va gestar la seva idea de dissenyar uns aparells que recolzessin el seu mètode de condicionament físic.

Després de la guerra va tornar a Alemanya on els seus entrenaments van cridar l’atenció en el món de la dansa. Guillem II va demanar-li que ensenyés el seu sistema de gimnàstica al nou exèrcit alemany. També van recórrer a ell atletes, entre els el campió de boxa dels pesos pesats, Max Schmeling. El 1926 Pilates va seguir Schmeling a Nova York, ja que aquest aspirava al títol de campió mundial, amb la promesa del representant del boxejador de finançar-li allà un estudi.

L’any 1926 Pilates va obrir el seu estudi a la Vuitena Avinguda de Nova York i va atraure ràpidament a persones famoses i influents de la ciutat. Joseph Pilates va escriure dos llibres sobre el seu mètode.